Olika inredningsstilar


Här är syns 4 olika exempel på inredningsstilar s k Moodboards.  Jag kan hjälpa dig att hitta just din egen stil genom att du tittar på de olika exemplen och se vilken du tycker bäst om?

 

Den moderna minimalistiska stilen bygger på rena, klara färger, gärna olika material i inredningen; typ betong, sten, rostfritt, trä och glas.

Inredningens funktion är att vara en luftig innermiljö med nätta möbler och tunna gardiner eller inga alls.  Stora öppna ytor med vardagsrum och kök integrerat.

 

Herrgårdsstilen anknyter till antika möbler, ljusa pastellfärger på väggarna, inredningsdetaljer i form av blommor, tavlor, skulpturer, keramik. Vita eller pärlgråa möbler. Stora orientaliska mattor på vackra, slitna ekparkettgolv. Gardinuppsättningar med hellånga sidengardiner. Mörka träslag.

 

I den tradionella klassiska stilen framträder framför allt, Josef Franks tyger/mönster, möbler från Carl Malmsten, mattor av Märta Måås Fjätterström. Lugna rena färger och mönstrade tyger. Stolen Lamino är ett utmärkt exempel på en bra ergonomisk utformning samt vackra linjer. Träslagen björk och bok.

Industristilen består av inslag av rostig metall, avskavd färg på lampor och möbler. Den ska ge ett rufft intryck av en lagerlokal i New York med stora öppna ytor. Köket är integrerat i rummet. Rörformationer i olika format, aluminiumburkar, väggar med graffittiinslag i skarpa färger. Tegelväggar och ståldörrar, möbler av pallvirke.

© 2011 Stolfixaren.se. Alla rättigheter förbehållna.
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)